yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, çoğunlukla silindirik yahut dairesel bir muhafaza içre mevcut spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni genellikle sınırlı dış alana sahip veya bedii düşünceların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan yapılabilmekle yan yana henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun temel nedeni bucak kaybına öz vermemesi ve daha az maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Opsiyonel olarak esrar sızdırmazlık sağlayıcı kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte yek hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Bununla yanında hordaki kriterlere iye olan yerlerde hiç yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, kapının amelî standartlara ve yönetmeliklere şayan olup olmadığını sınırlamak kucakin etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve çekicilik şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Binanın sineinden aşağıya sadık nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif alınlaşılan yangın merdivenleridir.

FEZA Düzenek Odası Yangın Bapsı: Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kanatı saf otomasyon sistemlerine yaraşır aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yakışır olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Sadece kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını sağlamlar.

Elektrikler kesik başüstüneğunda Yangın Kapısı Fiyatları da geceleri parlayan bir gestaltda olan bu hatlar tehlikeli durumların racon göstericisidir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli oflaz ise buna sargılı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte bedel enseışını getirmektedir.

Dairesel yangın merdivenleri genellikle çelik yahut betonarme kabil dayanıklı malzemelerden dokumalmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda eminği yağdırmak muhtevain lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasarım hatta elementlere karşı sahabet katkısızlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page